Skip to main content
Search

Всичко за стареенето на кожата

krem protiv bruchki

Причини за стареене на кожата

Клетъчното износване е една от основните причини за стареенето на кожата, което кара клетките да работят по-бавно и кожата да старее преждевременно. Това причинява видими признаци на стареене като бръчки, тъмни петна и загуба на еластичност на кожата. Остаряването на клетките в кожата се предизвиква от външни фактори като излагане на UV лъчи или замърсяване на въздуха и се ускорява от стрес и умора.

Как да предотвратим стареенето на кожата

HEXINOLTM, ЧУДОТО ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ

Учените от Kenvue изследват стареенето на кожата в продължение на 7 години, тествайки повече от 800 молекули. Тогава откриват хексинола. Революционна в преодоляването на най-очевидните признаци на стареене на кожата, тази молекула е насочена директно към сърцевината на клетката, за да оптимизира нейните клетъчните функции. Резултатът: по-малко бръчки, по-стегната кожа, равномерен и балансиран нюанс на кожата.

kheksinol.jpg

kheksinol

РЕТИНОЛ: ЗЛАТНАТА МОЛЕКУЛА НА ГРИЖАТА ПРОТИВ БРЪЧКИ

Ретинолът е ретиноид, получен от витамин А, който се намира естествено в кожата. Ретинолът е сред най-популярните съставки против стареене. Това е един от най-ефективните видове ретиноиди, които могат да бъдат закупени без рецепта, тъй като предлага клетъчно проникване, което постига видими резултати.

Формулите с ретинол активират производството на колаген и еластин, като стимулират регенерацията на клетките по повърхността на кожата. Те също така помагат за намаляване на признаците на стареене на кожата, като се борят срещу разграждането на колагена.

Някои от ползите на продукти с ретинол:

• Видимо намалява появата на фини линии и дълбоки бръчки.

• Намаляване на петната и забележимо подобряване на неравномерния тен на кожата за по-гладък, по-здрав вид.

• Намаля появата на бръчки до очите и тъмните кръгове около тях.

• Видимо намаляване на тъмните петна, причинени от UV лъчите.

Какво прави продуктите на Neutrogena с ретинол различни?

Ретинолът е молекула, която се разтваря бързо при излагане на слънчева светлина и е силно чувствителна към кислород. Учените от Kenvue успяха да стабилизират ретинола за първи път и да оптимизират проникването на ретинол в кожата.

Сега, когато знаете малко повече за износването на клетките, основната причина за стареенето на кожата, в тази друга публикация ще ви разкажем трикове как да предотвратите преждевременното стареене и рутинната грижа, която трябва да следвате, за да поддържате винаги блестяща и млада кожа.

ten uscat

Ние отговаряме на всички Ваши въпроси относно ретинола за кожата

Основно ръководство за гликолова киселина за кожата

Find My Clear Skin Routine

По-добра ежедневна грижа за кожата и красотата със съвети от експерти.