Skip to main content
Search

Предимства на хиалуроновата киселина за здрава кожа

prednosti hijaluronske kiseline

Кожата е бронята на тялото: когато е здрава, тя запазва полезните елементи, като вода и себум, в нeя, а вредните елементи, като бактерии и мръсотия, отвън.

За съжаление, кожната бариера може да бъде промененa или от естествения процес на стареене, или от използването на прекалено агресивни продукти, които увреждат кожата. Когато естествената бариера на кожата се промени, водата се евапорира по-лесно, което води до липсата на онази мекота и еластичност, които свързваме с младата и здрава кожа.

Ако смятате, че един добър овлажнител може да противодейства на тази загуба, сте прави... Макар и не напълно.

Проблемът е, че повечето конвенционални овлажнители просто остават върху повърхността на кожата, създавайки щит срещу загуба на вода. И докато те помагат да се заключи влагата и да се предпази кожата от околната среда, традиционните съставки не проникват достатъчно дълбоко, за да възстановят и регенерират кожата.

За да се справят с този проблем, изследователите на Neutrogena® са изследвали кожата, за да разберат как точно работи и как може да бъде по-добре защитена и дори подобрена. В резултат на тази работа те разработиха Hydro Boost®, нова серия за хидратация, продукти които успяват да преминат през кожната бариера, овлажнявайки я отвътре*.

*Хидратация на горните слоеве на епидермиса.

hijaluronska_kiselina_hydro_boost.jpg

Хидроусилване на хиалуронова киселина

Целта е да се осигури по-добро функциониране на кожната бариера, благоприятствайки поддържането на клетъчния баланс. Hydro Boost® постига това чрез регенериране на липидите на кожната бариера, което насърчава по-ефективното задържане на вода в кожата.

Хиалуронова киселина: звездната съставка в серията Hydro Boost®

Звездната съставка в серията Hydro Boost® е хиалуроновата киселина, естествено присъстваща в кожата и която може да задържи вода до 1000 пъти, колкото теглото си. Тъй като химичните свойства на продукта са разработени така, че да бъдат съвместими с кожата, неговата формула му позволява да проникне бързо, без да оставя плътен остатък. В резултат на това получаваме по-приятно и ефективно овлажняващо изживяване.

Предимства на хиалуроновата киселина:

Хиалуроновата киселина е вещество, естествено синтезирано от кожата, но с напредването на възрастта производството й намалява.

Главната полза на хиалуроновата киселина е нейната голяма способност да задържа вода, като поддържа кожата хидратирана. Поради тази причина продуктите, съдържащи хиалуронова киселина, се препоръчват за суха кожа.

Въпреки че този продукт е ефективен за всяка възраст и тип кожа, той е особено подходящ за жени, които се опитват да предотвратят признаците на стареене, преди да се появят. Когато кожната бариера се възстанови и възвърне способността си да задържа влагата, кожата изглежда по-гладка и сияйна и е по-добре подготвена да издържи на стреса от ежедневието.

Neutrogena cara

Какво представлява хиалуроновата киселина и какви са нейните ползи за кожата?

Основно ръководство за гликолова киселина за кожата

Find My Clear Skin Routine

По-добра ежедневна грижа за кожата и красотата със съвети от експерти.