Skip to main content
Search

Често задавани въпроси за Neutrogena Retinol Boost продукти с ретинол

FAQ retinol

Ретинолът в  серията Neutrogena Retinol Boost се  бори срещу стареенето на кожата и води до високоефективни резултати. Ретинолът се превърна в една от най-популярните съставки срещу стареене, тъй като прониква дълбоко в клетките на кожата и води до видими резултати.

Ретинолът е и едно от най-ефективните производни на витамин А, което можете да закупите без лекарско предписание. Той е много по-мощен от другите производни на веществото, известни като проретиноли. Например ретинил палмитат, ретинил ацетат и ретинил линолеат. По-ефективен е, но и трябва да се прилага по-внимателно.

Ако не сте ползвали ретинол досега, нашето ръководство за начинаещи ще ви помогне да разберете дали това е правилната съставка за вас. Можете и да прочетете нашите професионални съвети за максимална полза от ретинол съдържащите продукти.

Долу можете да намерите отговори на често задавани въпроси относно ефектите на ретинола в  серията Neutrogena Retinol Boost.

retinol_molecule.jpg

retinol molecule

Използвах Neutrogena® Retinol Boost крем за околоочен контур  според предписанието, но кожата ми се раздразни. Това нормално ли е?

Възможно е да изпитате леко зачервяване, затопляне или лющене на кожата, докато тя свиква с високоефективната формула на Околоочен Крем Neutrogena Retinol Boost.

Това е нормално , временен знак, че ретинолът действа. Въпреки това, ако ефектът продължи или усещате дискомфорт, спрете да използвате продукта за една седмица и след това опитайте отново. Най-добре е да увеличавате употребата постепенно или да тествате върху определен участък на кожата, както е описано в нашето ръководство за начинаещи.

Колко време ще ми отнеме да свикна с ретинола?

Времето за привикване към ползването на крем със съдържание на ретинол при различните хора варира. Ако увеличавате количеството постепенно, както е описано в нашето ръководство за начинаещи, и имате нормална кожа, адаптацията към ретинола би трябвало да приключи  в рамките на две до четири седмици.

Искам да продължа да използвам Neutrogena® Retinol Boost крем за околоочен контур, но да намаля дразненето около очите.

Зоната около очите е особено чувствителна, тъй като кожата там е много фина. Започнете с много малко количество. Разнасяйте внимателно  върху торбичките под очите и избягвайки клепачите. Увеличавайте количеството постепенно, както е посочено в нашето ръководство за начинаещи. Ако все още изпитвате дразнене, спрете да използвате продукта.

Какво да правя, ако след нанасяне на кремове с ретинол усещам парене?

Ако след нанасянето на продукта почувствате незабавно парене, изплакнете кожата обилно с хладка вода и подсушете. Може да сте чувствителни към ретинола като съставка.
Ако почувствате леко лющене или зачервяване, докато кожата се адаптира към ретинола, редовно използвайте хидратиращ продукт, подходящ за вашия тип кожа. Избягвайте ексфолианти и киселини за отстраняване на олющената кожа , тъй като те могат допълнително да раздразнят кожата ви.

ten uscat

Ние отговаряме на всички Ваши въпроси относно ретинола за кожата

Защо глицеринът е Вашата нова защита срещу суха кожа

Find My Clear Skin Routine

По-добра ежедневна грижа за кожата и красотата със съвети от експерти.